Tomaatti vuohenjuusto piirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 120 g  12 rl1,9 dl412 kcal12 g84 g1,4 g4,2 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Kaurahiutale 40 g  6,7 rl1 dl150 kcal5,8 g23 g2,9 g4 g
Vesi, vesijohtovesi 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vuohenjuusto, Soignon, Light75 g    182 kcal20 g2 g10 g0 g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki125 g 25 tl8,3 rl1,3 dl70 kcal11 g6,3 g0,3 g0 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g280 g2,2 kpl   57 kcal1,7 g11 g0,8 g3,9 g
Basilika, kuivattu 30 g 30 tl15 rl 76 kcal4,3 g6,1 g1,2 g12 g
Ruokaöljy keskiarvo 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
788 g    1406 kcal56 g134 g68 g24 g
Ravintosisältö / annos197 g    351 kcal14 g33 g17 g6,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    178 kcal7,1 g17 g8,6 g3,1 g
Jauhot ja rasva nypitään muruiksi lisätään vettä sen verran että taikinasta tulee muotoiltava ja kimmoisa, kaulitaan piirakkavuuan pohjalle.

Annetaan levätä 30 kylmässä.

Pohjan päälle levitetään tuorejuusto ja rahkaeos, lisätään reilusti basilikaa ja tomaattiviipaleet, päälle rkl öljyä tipoittain ripoteltuna ja pippuria ja suolaa myllystä.

Valkosipulia myös mausteeksi jos muistaaja ripaus sokeria
paista 225 asteessa 15-20 min. pohjaa voi myös paistaa etukäteen pari minsaa, superherkkua!