Borssikeitto paistijauhelihalla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 290 g    401 kcal54 g0 g20 g0 g
Kasvisliemikuutio 20 g1,8 kpl   61 kcal1,9 g2,7 g4,7 g0,3 g
Punajuuri 400 g5 kpl   154 kcal4 g28 g0,8 g10 g
Valkokaali keräkaali 275 g0,2 kpl  6,9 dl76 kcal3,3 g11 g0,6 g5,8 g
Juuriselleri 150 g1/4 kpl   47 kcal1,9 g6,9 g0,3 g4,7 g
Porkkana 90 g1,4 kpl   29 kcal0,6 g5 g0,2 g2,3 g
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli 115 g2,1 kpl  1,3 dl35 kcal1,4 g5,5 g0,2 g2 g
Basilika, kuivattu 1 g 1 tl1/2 rl 2,5 kcal0,1 g0,2 g0 g0,4 g
Timjami 1 g 1 tl1/2 rl 2,8 kcal0,1 g0,3 g0,1 g0,4 g
Persilja 1 g  1/2 rl 0,3 kcal0 g0 g0 g0,1 g
Ruokasuola jodioitu 7 g 1 tl0,4 rl0,1 dl0,2 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2350 g    809 kcal68 g59 g27 g26 g
Ravintosisältö / annos588 g    202 kcal17 g15 g6,8 g6,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    34 kcal2,9 g2,5 g1,2 g1,1 g
(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)