Nakkikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 425 g7,1 kpl   324 kcal8 g66 g0,9 g4,3 g
Lanttu 350 g    101 kcal3,5 g16 g1,1 g6,3 g
Porkkana 270 g4,2 kpl   88 kcal1,7 g15 g0,5 g6,9 g
Purjosipuli 90 g0,5 kpl   21 kcal1,6 g2,2 g0,2 g1,9 g
Vihreä papu/härkäpapu, keitetty 100 g   1,8 dl34 kcal2,1 g4,3 g0,2 g2,6 g
Lihaliemikuutio Maggi22 g    62 kcal2 g1,5 g5,1 g0 g
Persilja 5 g  2,5 rl 1,4 kcal0,1 g0,1 g0 g0,4 g
Nakki, Atria A-lk kuoreton400 g    880 kcal45 g10 g76 g0,4 g
Vesi, vesijohtovesi 2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
3662 g    1510 kcal64 g115 g84 g23 g
Ravintosisältö / annos458 g    189 kcal8 g14 g11 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    41 kcal1,7 g3,1 g2,3 g0,6 g
6 perunaa, pieniä/keskikokoisia
1/4 lanttu
2 porkkanaa
1/2 purjosipulia
2 litraa vettä
100g vihreitä papuja (puoli pussia)
1 1/2 pkt Atria nakkeja
2 lihaliemikuutiota
Persiljaa

Lämmitä vesi kiehuvaksi ja lisää lihaliemikuutiot, anna sekottua.

Lisää pilkotut vihannekset ja anna kiehua n. 15min.

Lanttu pehmenee hitaimmin, tarkkaile.

Sillä välin pilko ja paista nakit.

Kun lanttu menee kauhan kärjellä halki, lisää nakit ja anna hautua hetken.

Bon appétit!