Maa-artisokkalaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maa-artisokka 255 g3,6 kpl   116 kcal1,3 g21 g0,5 g10 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g74 g    22 kcal0,7 g3 g0,2 g0 g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 200 g 40 tl13 rl2 dl555 kcal4 g6 g56 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
639 g    850 kcal20 g30 g68 g10 g
Ravintosisältö / annos160 g    213 kcal5 g7,6 g17 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    133 kcal3,1 g4,7 g11 g1,6 g
Kuori sileämmät maa-artisokat ja keitä ne vedessä.

Keitä epätasaisemmat maa-artisokat kuorineen ja kuori ne keitettyinä.

Kypsymisaika on 5-15 minuuttia.

Soseuta kypsät maa-artisokat esimerkiksi monitoimikoneessa.

Lisää joukkoon mausteet, munat ja ranskankerma.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.