Risotto ala Tomppa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Nakki, Atria A-lk kuoreton280 g    616 kcal31 g7 g53 g0,3 g
Porkkanaraaste 200g200 g3,1 kpl   54 kcal1,2 g11 g0,4 g5 g
Rypsiöljy rainbow10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Risella risottoriisi (keitetty) (Risella), annos 100g900 g    1011 kcal20 g224 g3,6 g8,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1390 g    1771 kcal53 g242 g67 g14 g
Ravintosisältö / annos348 g    443 kcal13 g61 g17 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    127 kcal3,8 g17 g4,8 g1 g
Tästä resptistä tulee 4-6 annosta.

Tarvitset: Risella risottoriisiä 3dl, vettä 0,7l, ruokaöljyä 2rl, nakkeja paketillisen ja isohkon porkkanan.

Mausteeksi kurryä ja mustaa pippuria ja ripaus suolaa.

Laita 3 litra kattila lämpiämään ja laita ruokaöljyö pohjalle.

Kun tuntuu lämpöä kämmeneen, lisää riisi.

Sekoita koko ajan ja kun riisistä irtoaa valkoista öjlyn sekaan, lisää vesi.

laita levyä pienemmälle.

Lisää mausteet.

Muista laittaa kansi päälle. 10 min. kohdalla lisää porkkanaraaste ja pilkotut nakit.

Vielä n. 10 minuuttia ja ruoka on valmista.