Runebergin tortut ala Seijasisko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 100 g    709 kcal0,4 g0 g80 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 65 g  6,5 rl1 dl223 kcal6,6 g46 g0,8 g2,3 g
Korppujauho 25 g  3,6 rl1/2 dl92 kcal2,6 g19 g0,3 g1,3 g
Manteli, jauhettu, n. 1dl50 g    301 kcal12 g3,3 g27 g3,5 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
385 g    1757 kcal29 g155 g114 g7,1 g
Ravintosisältö / annos32 g    146 kcal2,4 g13 g9 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    456 kcal7,5 g40 g30 g1,8 g
Aineksiin lisäksi vielä1 tippa karvasmanteliöljyä.

..ja päälle tl vadelmahilloa ja sokerivesikuorrutetta.

Ohje:

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kananmuna hyvin vatkaten.

Mausta taikina tipalla karvasmantelia.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää ne taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.

Laita pellille 12 kpl paperisia leivosvuokia ja jaa taikina niihin.

Paista torttuja noin 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Yhdessä leivoksessa on 145 kaloria plus vadelmahillon ja kuorrutuksen hillon kanssa yhteensä yhteensä n. 160 kcal.