Lihaboltsit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman400 g    680 kcal48 g0 g40 g0 g
Kermaviili 10% hyla, (valio)200 g    240 kcal6 g8,2 g20 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 80 g 16 tl5,3 rl0,8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Korppujauho (Myllynparas), annos 50g50 g    185 kcal7 g36 g1,3 g2,1 g
Kevyt kermaviili (Rainbow), annos 200g150 g    128 kcal4,7 g6,9 g9 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
990 g    1389 kcal80 g52 g82 g2,1 g
Ravintosisältö / annos99 g    139 kcal8 g5,2 g8,2 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    140 kcal8 g5,2 g8,2 g0,2 g
Sekoita korppujauhot, (mahd sipulikeittoainekset Knorr 26g/½pss=83kcal) ja kermaviili veteen -- älä käytä koko kermaviiliä, n.150g riittää ettei pullat vetisty -- alkuperäisen ohjeen 1dl vettä samasta syystä on vajaa desi vettä.

Lisää mausteet (grillausmauste, paprikamauste, curry, mustapippuri, oregano).

Anna seoksen turvota n.10min.

Lisääkananmunat ja jauheliha.

Taikina tulee sekoittaa tasaiseksi massaksi.

Pyörittele taikina pyöryköiksi tai pihveiksi.

Kypsennä pyörykät tai pihvit pannulla tai uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia (riippuen uunin tehosta/pullien koosta).