Juustoinen juuresperunasosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Juureskuutiot Kesäpöytä 1 pss500 g    135 kcal4 g26 g2 g15 g
Peruna, raaka (Pirkka), annos 150g250 g    188 kcal4,8 g40 g0,5 g2,5 g
Eva savuporo-kevätsipuli sulatejuusto (Arla ingman), annos 200g160 g    256 kcal26 g1,6 g14 g0 g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g28 g    34 kcal0,7 g1,7 g2,5 g0,4 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1239 g    615 kcal35 g69 g19 g18 g
Ravintosisältö / annos413 g    205 kcal12 g23 g6,5 g5,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    50 kcal2,8 g5,6 g1,6 g1,4 g
Keitä juurekset ja pilkotut kuoritut perunat vihannesfondissa, lisää sulatejuusto ja soseuta sauvasekoittimella, mausta rouhitulla mustapippurilla.

Unohdin mitata veden, sitä oli sen verran että juurekset juuri ja juuri peittyivät, yhden annoksen kooksi tuli n. 370 g valmiina.