Tomaatti-kukkakaalikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 250 g0,4 kpl  6,3 dl60 kcal4,5 g5,5 g0,8 g5,8 g
Tomaattimurska 200 g  13 rl2 dl59 kcal1,1 g11 g0,4 g3,8 g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow5 g    13 kcal0,5 g0,5 g1 g0,1 g
Sipuli (kuorittu)40 g0,7 kpl  0,4 dl11 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl50 g    43 kcal0,7 g2,2 g3,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
545 g    185 kcal7,3 g21 g5,8 g10 g
Ravintosisältö / annos273 g    93 kcal3,7 g10 g2,9 g5,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    34 kcal1,3 g3,8 g1,1 g1,9 g
Paista sipulikuutiot ilman rasvaa pannulla pehmeäksi.

Lisää joukkoon murskattu kasvisliemikuution puolikas.

Ota sipuli sivuun.

Keitä kukkakaali pehmeäksi kattilassa.

Lisää hieman suolaa veteen.

Kaada suurin osa vedestä pois.

Lisää joukkoon sipuli ja kasvisliemikuutiosekoitus.

Anna hautua hetki.

Lisää joukkoon tomaattimuska, mausta muutamalla viherpippurila ja lisää chilijauhetta maun mukaan.

Anna kiehua kunnes keitto on sopivaa koostumukseltaan.

Lorauta joukkoon hieman ruokakermaa ja sekoita.

Jos haluat kevyen version jätä ruokakerma pois.