Bolognesekastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g250 g  17 rl2,5 dl88 kcal2,5 g16 g1,3 g0 g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta30 g  3 rl0,5 dl108 kcal3,9 g21 g0,6 g1,1 g
Vesi150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
902 g    889 kcal84 g42 g42 g2,4 g
Ravintosisältö / annos180 g    177 kcal17 g8,4 g8,4 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    99 kcal9 g4,7 g4,7 g0,3 g
Kuulota sipuli ja lisää jauheliha.

Ruskista.

Lisää joukkoon valkosipuli.

Mausta herbamarella (n. 1-2rkl) sekä pitsamausteella tai oreganolla (n. 1-2rkl).

Lisää joukkoon tomaattimurska.

Sekoita vesi ja jauhot ja lisää kastikkeeseen.

Annan suurustua ja ei kun syömään :)