Mansikkasorbetti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mansikka 500 g  50 rl10 dl233 kcal2,5 g42 g1 g10 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Valkuainen (100g)200 g    84 kcal20 g3 g0,2 g0 g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 10 g 2 tl2/3 rl0,1 dl2,2 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Cointreau appelsiini Likööri, annos 4 cl15 g    42 kcal0 g5,3 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1180 g    1396 kcal22 g305 g1,2 g10 g
Ravintosisältö / annos295 g    349 kcal5,5 g76 g0,3 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    118 kcal1,9 g26 g0,1 g0,8 g
Kiehauta ja jäähdytä sokeriliemi.

Perkaa mansikat ja soseuta ne. Vaahdota valkuaiset.

Sekoita liemi ja mansikkasose keskenään.

Mausta seos raastetulla sitruunan kuorella ja liköörillä.

Nostele joukkoon lopuksi valkuaisvaahto.

Kaada seos matalaan kulhoon ja pakasta.

Sekoittele sorbettia muutamia kertoja jäätymisen alkuvaiheessa.

Voit tehdä sorbetin myös jäätelökoneessa.