Saaristolaisleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)1000 g    320 kcal33 g45 g0 g0 g
Hiiva 50 g1 kpl   37 kcal6,6 g0,6 g0,2 g3,5 g
Siirappi 420 g 60 tl21 rl3 dl1266 kcal0,4 g311 g0 g0 g
Vehnälese 60 g  20 rl3 dl137 kcal8 g9 g2,7 g23 g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)240 g    910 kcal28 g185 g5,3 g34 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 650 g  65 rl10 dl2230 kcal66 g455 g7,8 g23 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
50 annosta
2435 g    4900 kcal142 g1006 g16 g83 g
Ravintosisältö / annos49 g    99 kcal2,9 g20 g0,3 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    201 kcal5,8 g41 g0,7 g3,4 g
Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.