Kermainen makkarakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 800 g13 kpl   609 kcal15 g124 g1,6 g8 g
KEITTOJUURES Apetit pakaste400 g    104 kcal3,6 g19 g1,2 g9 g
Hk, sininen lenkki 580g580 g    1334 kcal58 g37 g104 g1,2 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Lihaliemikuutio Maggi (1kuutio)vähäsuol. ja rasvainen11 g    33 kcal0,8 g5,7 g0,6 g0,1 g
Persilja 2 g  1 rl 0,5 kcal0 g0 g0 g0,2 g
Smetana, Valio, hyla100 g    390 kcal2 g2,5 g42 g0 g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)200 g 40 tl13 rl2 dl320 kcal5,4 g5,4 g30 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 800 g 160 tl53 rl8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Jauhelihamauste, annos 15g5 g    0,2 kcal0 g0,1 g0,1 g0 g
Sinappi, Dijon, 1 tl5 g 1 tl0,3 rl0,1 dl7,1 kcal0,2 g0,5 g0,5 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2910 g    2803 kcal85 g195 g181 g19 g
Ravintosisältö / annos727 g    700 kcal21 g49 g45 g4,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    96 kcal2,9 g6,7 g6,2 g0,7 g
1. Kuori perunat, kuutioi ja laita porisemaan 8 desiin vettä.

Muista pitää kansi päällä ettei vesi haihdu!
2. Mausta
3. Kun perunat alkavat olemaan kypsiä, lisää keittojuurekset (5-10 min )
4. Kuutioi sillävälin makkarat ja heitä joukkoon
5. Lopuksi lisää ruokakermaa, hieman jauhelihamaustetta, ketsuppia ja sinappia /antaa väriä ja hyvää makua
6. Smetanaa voi lisätä suoraan kattilaan tai pieni nökäre keittolautaselle keiton päälle.