Karppaajan vuohenjuusto-jauhelihapiiras

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Kuohukerma (pirkka) (Pirkka), annos 100g200 g    680 kcal6 g6 g70 g0 g
Voi 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl145 kcal0,2 g0,1 g16 g0 g
Ruokaöljy keskiarvo 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Valkosipuli 13 g3,3 kpl   14 kcal1 g2,1 g0,1 g0,3 g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g40 g    29 kcal1 g6,7 g0 g0 g
Naudan paistijauheliha, Pirkka400 g    672 kcal80 g0 g40 g0 g
Gouda / salaneuvos rasvaa 28-30 g rasvaa 48 % kuivapainosta40 g    150 kcal9 g0,9 g12 g0 g
Vuohenjuusto Sainte Maure200 g    600 kcal34 g0 g50 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1143 g    2692 kcal159 g17 g221 g0,3 g
Ravintosisältö / annos1143 g    2692 kcal159 g17 g221 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    236 kcal14 g1,4 g19 g0 g
4 munaa
1dl kuohukermaa
2rkl voita
suolla, pippuria, yms maustetta esim.

valkosipulijauhe

täyte:
1-3 valkosipulin kynttä
1 salottispuli
1 rkl öljyä
400g naudan paistujauhelihaa
mausteita

1dl juustoraastetta (goudaa esim, mielestäni kyllä edamkin ajaa saman asian)
200g vuohenjuustoa (esim.

president sainte maure, pötkö)

Ohjeet:
Lämmitä uuni 225c:n.

Tee ensin pohja, vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon 1dl kermaa ja 2rkl sulatettua voita.

Mauste oman maun mukaan, itse laitoin hieman suolaa, valkosipulijauhetta ja mustapippuria.

Laita leivinpaperia n.23cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, ja kaada taikina päälle.

Paista n.10min kunnes pohja on saanut väriä ja kiinteytynyt.

Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi, mausta oman mielen mukaan.

Yhdistä juustoraaste ja kerma, lisää jauhelihan joukkoon.

Lusikoi seos esipaistetulle pohjalle, ja asttele päälle vuohenjuustoviipaleet.

HUOM, jos käytät tuota president sainte maurea, niin itsellä ainakin jäi kuoret sulamatta, eli kannattaa ehkä ottaa kuorikerros pois jos häiritsee.

Paista n.10min.

Koristele esim.

basilikalla :)