Yrttiperunat
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Peruna, vanha, kuorittu | 675 g | 11 kpl | | | | 514 kcal | 13 g | 105 g | 1,4 g | 6,8 g |
Valkosipuli | 20 g | 5 kpl | | | | 22 kcal | 1,6 g | 3,3 g | 0,1 g | 0,4 g |
Ruohosipuli, tuore | 40 g | | | 5,7 rl | 1 dl | 11 kcal | 0,6 g | 1,5 g | 0,2 g | 0,4 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 735 g | | | | | 546 kcal | 15 g | 109 g | 1,7 g | 7,6 g |
Ravintosisältö / annos | 735 g | | | | | 546 kcal | 15 g | 109 g | 1,7 g | 7,6 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 74 kcal | 2 g | 15 g | 0,2 g | 1 g |
Keitä perunat, murskaa ne sitten survimella.
Mausta suolalla hyvin.
Anna jäähtyä, muotoile sitten soseesta "viipaleita" tai muotoile oman mielen mukaan.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi, lisää voita/oivariinia/margariinia haluamasi määrä, lisää valkosipulia maun mukaan.
Muista että valkosipuli kärähtää hetkessä, joten älä paista pitkään.
Lado perunat pannulle ja paista niitä niin kauan että ne saavat kultaisen rapean pinnan, lisää lopuksi haluamiasi yrttejä paljon ja paista vielä hetki.
On muuten hyvää!