Yrttiperunat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 675 g11 kpl   514 kcal13 g105 g1,4 g6,8 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Ruohosipuli, tuore40 g  5,7 rl1 dl11 kcal0,6 g1,5 g0,2 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
735 g    546 kcal15 g109 g1,7 g7,6 g
Ravintosisältö / annos735 g    546 kcal15 g109 g1,7 g7,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    74 kcal2 g15 g0,2 g1 g
Keitä perunat, murskaa ne sitten survimella.

Mausta suolalla hyvin.

Anna jäähtyä, muotoile sitten soseesta "viipaleita" tai muotoile oman mielen mukaan.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi, lisää voita/oivariinia/margariinia haluamasi määrä, lisää valkosipulia maun mukaan.

Muista että valkosipuli kärähtää hetkessä, joten älä paista pitkään.

Lado perunat pannulle ja paista niitä niin kauan että ne saavat kultaisen rapean pinnan, lisää lopuksi haluamiasi yrttejä paljon ja paista vielä hetki.

On muuten hyvää!