Bolognese

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1000 g8 kpl   203 kcal6 g38 g3 g14 g
Sipuli (kuorittu)300 g5,5 kpl  3,3 dl81 kcal3,9 g14 g0,6 g5,1 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800 g    1328 kcal152 g0 g80 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g300 g4,6 kpl   84 kcal1,8 g18 g0,6 g7,5 g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)22 g    62 kcal2,1 g4 g4,2 g0,1 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20 g5 kpl   21 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk280 g    109 kcal4,8 g21 g0,3 g14 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2722 g    1888 kcal172 g99 g89 g41 g
Ravintosisältö / annos544 g    377 kcal34 g20 g18 g8,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    69 kcal6,3 g3,6 g3,3 g1,5 g
1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.