Rahkapulla, yhteishyvä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow100 g    550 kcal0,9 g0,9 g60 g0 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 300 g 60 tl20 rl3 dl102 kcal9 g15 g0,3 g0 g
Hiiva 50 g1 kpl   37 kcal6,6 g0,6 g0,2 g3,5 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 128 g43 kpl32 tl11 rl1,5 dl518 kcal0 g127 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 60 g1 kpl   75 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g15 g    47 kcal1,7 g9 g1,1 g4,2 g
Vehnäjauho puolikarkea 715 g  72 rl11 dl2453 kcal73 g501 g8,6 g25 g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g250 g    175 kcal30 g10 g1,3 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu68 g1,1 kpl   86 kcal7,5 g0,2 g6,1 g0 g
Margariini, 60%, Rainbow13 g    69 kcal0,1 g0,1 g7,5 g0 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 38 g 7,5 tl2,5 rl0,4 dl13 kcal1,2 g1,8 g0 g0 g
Hiiva 6.3 g0,1 kpl   4,7 kcal0,8 g0,1 g0 g0,4 g
Suola, annos 3g0.3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 16 g5,3 kpl4 tl1,3 rl0,2 dl65 kcal0 g16 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 7.5 g0,1 kpl   9 kcal0,8 g0 g0,7 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.9 g    5,9 kcal0,2 g1,1 g0,1 g0,5 g
Vehnäjauho puolikarkea 90 g  9 rl1,4 dl307 kcal9 g63 g1,1 g3,1 g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g31 g    22 kcal3,8 g1,3 g0,2 g0 g
Sokeri 11 g3,5 kpl2,7 tl0,9 rl0,1 dl43 kcal0 g11 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu8.5 g0,1 kpl   11 kcal0,9 g0 g0,8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1995 g    4937 kcal152 g842 g93 g37 g
Ravintosisältö / annos125 g    309 kcal10 g53 g5,9 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    247 kcal7,6 g42 g4,7 g1,8 g
16 - 18 annosta

100 g margariinia
3 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl jauhettua kardemummaa
11 dl vehnäjauhoja

Rahkatäyte
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 tl sitruunamehua
Voiteluun
1 kananmuna

Sulata margariini.

Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi.

Kaada margariini-maitoseos leivontakulhoon.

Liuota joukkoon murennettu hiiva ja lisää suola, sokeri ja kardemumma.

Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan voimakkaasti vaivaten.

Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.

Jaa taikina 16–18 palaan ja pyörittele ne pulliksi.

Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota peitettynä 30 minuuttia.

Yhdistä rahkatäytteen ainekset kulhossa.

Paina kohonneisiin pulliin juomalasilla syvennys.

Voitele pullat vatkatulla kananmunalla.

Nosta pullan syvennykseen noin ruokalusikallinen rahkatäytettä.

Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.