Kanakorma

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Broilerin nahaton rintafilee650 g    670 kcal150 g0 g10 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7 g1,8 kpl   7,3 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Inkivääri, tuore, silputtu10 g    8 kcal0,2 g1,8 g0,1 g0,2 g
Oliiviöljy 14 g 2,7 tl1 rl0,2 dl119 kcal0 g0 g14 g0 g
Sipuli 60 g1,1 kpl  2/3 dl18 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Partaäijä-jogurtti (turkkilainen)300 g    375 kcal10 g13 g30 g0 g
Mantelilastu (A la meira)20 g    120 kcal4,8 g1,3 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1061 g    1317 kcal167 g20 g64 g1,3 g
Ravintosisältö / annos265 g    329 kcal42 g4,9 g16 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    124 kcal16 g1,9 g6,1 g0,1 g
( Resepti kirjasta Suuri Intialainen keittokirja.

Baljekar, M., Fernandez, R. ym. Moreeni kirjapaino.)

* 650 gr nahatonta broilerin rintafileetä
*2 valkosipulinkynttä murskattuna
*2,5 cm pala tuoretta inkivääriä karkeasti paloiteltuna
*1 rkl kasviöljyä
*3 vihreää kardemummaa
*1 sipuli hienonnettuna
*2 tl jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
*1,4 tl suolaa
*3 dl maustamatonta jogurttia
*mantelilastuja ja tuoretta korianteria koristeluun

1. Leikkaa broileri kuutioiksi.

2. Laita valkosipuli, inkivääri ja kaksi rkl vettä monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi tahnaksi.

3. Kuumenna öljy pannussa ja paista broileri ruskeaksi.

Nosta palat pois reikäkauhalla.

4. Lisää pannulle kardemummat ja kuullota kaksi minuuttia.

Lisää sipuli ja kuullota vielä viisi minuuttia.

5. Lisää valkosipuli-inkivääritahna, jeera ja suola ja paista koko ajan sekoittaen viisi minuuttia.

6. Lisää vähitellen puolet jogurtista, ruokalusikallinen kerrallaan ja keitä hiljalleen, kunnes jogurtti on kokonaan imeytynyt.

7. Lisää broilerinpalat, peitä pannu kannella ja anna hautua noin viisi minuuttia.

8. Lisää loppu jogurtti, anna kiehua hiljaa viisi minuuttia.

Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja korianterilla.

Tarjoa haluamasi lisäkkeen kanssa.