Bulguurilisäke

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Bulgur-vehnä (Gogreen), annos 40g150 g    521 kcal20 g101 g3 g9 g
Vesi, vesijohtovesi 300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio 6 g0,6 kpl   18 kcal0,6 g0,8 g1,4 g0,1 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g300 g2,4 kpl   61 kcal1,8 g11 g0,9 g4,2 g
Kesäsipuli, nippusipuli (Pirkka), annos 100g35 g    8,8 kcal0,5 g1,7 g0,1 g0 g
Kurkku 150 g0,4 kpl  3,3 dl16 kcal0,8 g2,1 g0,2 g1 g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 10 g 2 tl2/3 rl0,1 dl2,2 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Oliiviöljy 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl177 kcal0 g0 g20 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
971 g    804 kcal23 g117 g26 g14 g
Ravintosisältö / annos243 g    201 kcal5,8 g29 g6,4 g3,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    83 kcal2,4 g12 g2,6 g1,5 g
1 1/2 dl Bulguurisuurimoita + 3 dl vettä + 1/2 kasvisliemikuutio
1/2 kurkku
3 tomaattia
1 rkl minttua silputtuna
5 sipulinvartta
1-2 rkl lehtipersijaa silputtuna
1 sitruunan mehu
2 rkl hyvää oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa
Kuumenna vesi kiehuvaksi ,lisää liemikuutio ja suurimot, nosta liedeltä ja anna hautua kannen alla 5 minuuttia.

(jos käytät Bulguuria, hauduta 10 min) Huuhtele sipulin varret, kurkku ja tomaatit, pilko kuutioiksi ja hienonna sipulinvarret, persilja ja mintunlehdet.

Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja purista sitruunan mehu pieneen kulhoon, lisää öljy ja mausteet.

Sekoita ja valuta salaatin päälle.

Peitä foliolla tai kelmulla ja nosta jääkaappiin noin tunniksi maustumaan.

Valmiin salaatin tulisi olla maultaan raikas ja koostumukseltaan kostea.

Tarjoile sellaisenaan leivän kanssa, tai lisäkkeeksi grillatulle lihalle tai kanalle.