Kaali-jauhelihakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali800 g    169 kcal10 g27 g1,6 g17 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha600 g    996 kcal114 g0 g60 g0 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Porkkana, keskikokoinen 65g250 g3,9 kpl   70 kcal1,5 g15 g0,5 g6,3 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g500 g    25 kcal0,8 g1 g2 g0,2 g
Siirappi, tumma100 g    320 kcal0,1 g74 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
3430 g    1732 kcal130 g128 g75 g26 g
Ravintosisältö / annos572 g    289 kcal22 g21 g12 g4,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    50 kcal3,8 g3,7 g2,2 g0,8 g
Kuullota sipulit ja paista jauheliha paistinpannulla.

Mausta jauhelihaa esim.

suolalla ja pippurilla.

Leikkaa porkkana ja kaali pieniksi palasiksi.

Keitä porkkanaa ja kaalia padassa tai kattilassa n.20 min kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.

Lisää pataan jauheliha ja sipulit.

Lisää siirappi ja mausta makusi mukaan esimerkiksi mustapippurilla, suolalla, timjamilla, laakerinlehdillä jne.

Anna hautua hiljalleen kannen alla.