Kirjolohiwokki

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 120 g0,3 kpl   42 kcal5,5 g2,3 g0,4 g3 g
Porkkana 60 g0,9 kpl   20 kcal0,4 g3,3 g0,1 g1,5 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Purjosipuli 130 g0,7 kpl   30 kcal2,4 g3,1 g0,3 g2,7 g
Kirjolohifile150 g    249 kcal25 g0 g17 g0 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Selleri, annos 50g60 g    8,4 kcal0,6 g1,8 g0 g0 g
Chili mausteseos, Old El Paso2 g    5,6 kcal0,2 g1 g0,1 g0 g
Fenkoli, annos 100g100 g    31 kcal1,2 g7,3 g0,2 g3,1 g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl11 kcal0,2 g0,8 g0 g0,1 g
Tilli, tuore 30 g  10 rl 9 kcal1,1 g0,3 g0,2 g0,6 g
Valkosipuli 5 g1,3 kpl   5,4 kcal0,4 g0,8 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
812 g    825 kcal38 g24 g63 g12 g
Ravintosisältö / annos406 g    412 kcal19 g12 g31 g6,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    102 kcal4,7 g2,9 g7,7 g1,5 g
Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)