Ratatouille

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g400 g3,2 kpl   81 kcal2,4 g15 g1,2 g5,6 g
Rypsiöljy 21 g 4,2 tl1,5 rl0,2 dl186 kcal0 g0 g21 g0 g
Sipuli 200 g3,6 kpl  2,2 dl61 kcal2,5 g10 g0,4 g3,4 g
Munakoiso 200 g1/2 kpl  6,7 dl45 kcal1 g6,2 g0,4 g5 g
Kesäkurpitsa zucchini 300 g0,9 kpl   54 kcal1,7 g7,5 g1,2 g2,1 g
Paprika punainen 170 g1 kpl   50 kcal1,6 g7,7 g0,7 g3,2 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1499 g    485 kcal10 g48 g25 g20 g
Ravintosisältö / annos375 g    121 kcal2,5 g12 g6,2 g4,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    32 kcal0,7 g3,2 g1,7 g1,3 g
Kiehauta kattilassa reilusti vettä.

Tee tomaatteihin ristikkäisviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, kunnes kuori alkaa irrota.

Nosta pois, poista kuori ja kuutioi reiluiksi paloiksi.

Voit halutessasi poistaa tomaatin siemenet.

Kuumenna öljy pannulla tai grillivuoassa.

Lisää paloitellut sipulit, munakoiso, kesäkurpitsa, paprika ja valkosipulinkynnet.

Kääntele muutama minuutti.

Lisää paloitellut, kuorettomat tomaatit, kuumenna.

Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja vesi.

Anna kasvisten kypsyä hetken aikaa.

Mausta suolalla ja timjamilla.