Juustoinen jauhelihakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Jauheliha, sika-nauta 400 g    886 kcal70 g0 g68 g0 g
Kasvissuikaleet (Apetit), annos 125g250 g    103 kcal3,5 g20 g0,8 g0 g
Tuorejuusto Creme Bonjour light ruohosipuli200 g    360 kcal17 g4,4 g30 g0 g
Ketsuppi, Felix54 g 11 tl3 rl0,5 dl49 kcal0,5 g11 g0,3 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi11 g    31 kcal1 g0,8 g2,5 g0 g
Persilja10 g    1,2 kcal0,1 g0,1 g0 g0,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1625 g    1429 kcal92 g37 g102 g0,8 g
Ravintosisältö / annos406 g    357 kcal23 g9 g25 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    88 kcal5,7 g2,3 g6,3 g0 g
Paista jauheliha ja laita vesi kiehumaan.

Kun jauheliha on kypsää, lisää siihen 3rkl ketsuppia.

Lisää lihaliemikuutio kiehuvaan veteen ja samalla myös jauheliha-ketsuppiseos sekä pussi kasvissuikaleita.

Alenna lämpöä hieman, keiton pitää kuitenkin kiehua n.10min.

Sen jälkeen lisää tuorejuusto nokareina keittoon ja alenna lämpöä vielä lisää.

Keitto on valmis kun tuorejuusto on sulanut.

Tuorejuuston maulla ei ole väliä, kaikki käy, sitä voi vaihdella oman mielen mukaan.

Lisää lopuksi vielä hieman persiljaa keiton päälle ja tarjoa ruisleivän tai patongin kanssa.

Nopea valmistaa, n.30min.