Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 50 g1 kpl   37 kcal6,6 g0,6 g0,2 g3,5 g
Sokeri 8 g2,7 kpl2 tl2/3 rl0,1 dl33 kcal0 g8 g0 g0 g
Suola, annos 3g30 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Auringonkukkaöljy 54 g 11 tl3,9 rl0,6 dl478 kcal0 g0 g54 g0 g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)70 g    231 kcal11 g36 g4,6 g9 g
Porkkana 200 g3,1 kpl   65 kcal1,2 g11 g0,4 g5,1 g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)185 g    648 kcal22 g120 g9 g10 g
Hiivaleipävehnäjauho 260 g  29 rl4,7 dl847 kcal32 g154 g7,3 g14 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
17 annosta
1357 g    2339 kcal73 g330 g76 g42 g
Ravintosisältö / annos80 g    138 kcal4,3 g19 g4,5 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    172 kcal5,4 g24 g5,6 g3,1 g
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.