Kukkakaalikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 600 g1 kpl  15 dl144 kcal11 g13 g1,8 g14 g
Olympia perinteinen (Valio), annos 100g200 g    500 kcal28 g6,8 g40 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow11 g    29 kcal1,1 g1,1 g2,2 g0,2 g
Valkosipuli 40 g10 kpl   43 kcal3,2 g6,5 g0,2 g0,8 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100 g 20 tl6,7 rl1 dl33 kcal3,3 g4,9 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 15 g  1,5 rl0,2 dl52 kcal1,5 g11 g0,2 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2466 g    801 kcal48 g43 g44 g15 g
Ravintosisältö / annos617 g    200 kcal12 g11 g11 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    32 kcal1,9 g1,7 g1,8 g0,6 g
Keitä kukkakaalit nesteessä jossa liemikuutio.

(hienonna kypsät kukkakaalit nesteeseen sauvasekoittimella tmv.)

Lisää sulatejuusto, sekoittele kunnes on liuennut.

Purista valkosipulinkynnet sekaan, mausta valkopippurilla ja kokonaisilla viherpippureilla maun mukaan (viherpippureita kannattaa hieman murskata sormien välissä ennen lisäämistä)

Suurusta maito-vehnäj.

Seoksella ja hauduttele väölillä sekoittaen n.20min.