Vadelma-passionmousse

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vadelma 400 g  40 rl8 dl164 kcal4 g16 g3,2 g15 g
Kuohukerma,valio,2dl500 g    1700 kcal10 g15 g175 g0 g
Viola maustamaton laktoositon tuorejuusto 13% (Valio), annos 200g400 g    680 kcal31 g21 g52 g11 g
Jam it passiohillo (Fine foods), annos 15g150 g    420 kcal2,3 g102 g0,3 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu365 g6,1 kpl   460 kcal40 g1,1 g33 g0 g
Liivatelehti, gelatiini9 g    31 kcal7,7 g0 g0 g0 g
Canderel makeutusjauhe8 g    31 kcal0,2 g7,4 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1832 g    3486 kcal95 g163 g263 g26 g
Ravintosisältö / annos153 g    291 kcal8 g14 g22 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    190 kcal5,2 g8,9 g14 g1,4 g
Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne. Laita liivatteet kylmään veteen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan eri kulhoihin.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää makeutusjauhe keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

Sekoita keltuaisvaahto kermaseokseen.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan.

Lisää vadelmat.

Kiehauta tilkka vettä esimerkiksi mikrossa ja purista liivatteet sekaan.

Lisää liivate nopeasti sekoittaen massan joukkoon.

Kaada esim irtopohjavuokaan tai rengasvuokaan.

Halutessasi öljyä vuoan reunat ennen kuin kaadat massan vuokaan, näin mousse irtoaa helpommin reunoista.

Anna jähmettyä jää kaapissa noin 5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.