Aamunsarastesalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g250 g2 kpl   51 kcal1,5 g10 g0,8 g3,5 g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 75 g3/4 kpl   10 kcal0,8 g0,7 g0,2 g0,8 g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki200 g 50 tl20 rl2,4 dl160 kcal26 g4 g4 g0 g
Hunajameloni kuorittu 175 g0,2 kpl   64 kcal1,1 g14 g0,2 g1,4 g
Parsakaali brokkoli 100 g0,3 kpl   35 kcal4,6 g2 g0,3 g2,5 g
Saksanpähkinä 35 g   0,6 dl238 kcal5,1 g1,2 g23 g5,6 g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g30 g    22 kcal0,8 g5 g0 g0 g
Persilja 10 g  5 rl 2,7 kcal0,1 g0,1 g0 g0,8 g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g230 g    207 kcal15 g37 g0,7 g0 g
Kananmuna, keitetty 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Rypsiöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml25 g    5,3 kcal2 g0 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1322 g    1269 kcal77 g74 g73 g15 g
Ravintosisältö / annos264 g    253 kcal15 g15 g15 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    96 kcal5,8 g5,6 g5,5 g1,1 g
Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.