Quiche Norvegien

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Gruyere juusto, annos 50g150 g    620 kcal45 g0,6 g48 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl150 g    510 kcal3 g4,5 g53 g0 g
Kevytmaito (Valio)205 g    94 kcal6,6 g10 g3,1 g0 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Lohi, uunissa paistettu200 g    468 kcal39 g0 g31 g0 g
Rypsiöljy 30 g 6 tl2,1 rl1/3 dl265 kcal0 g0 g30 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 200 g  20 rl3,1 dl686 kcal20 g140 g2,4 g7 g
Aurajuusto (Valio), annos 17g50 g    170 kcal10 g0 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1205 g    3127 kcal151 g156 g204 g7 g
Ravintosisältö / annos241 g    625 kcal30 g31 g41 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    260 kcal13 g13 g17 g0,6 g
Lämmitä käden lämpöiseksi noin 1 dl maitoa sekä öljy.

Sekoita sitten maito ja öljy dispersiokasi ja kaada tämän jälkeen dispersio jauhojen sekaan nyppimällä aina vähän kerrallaan.

Pyörittele massa tasaiseksi koostumukseksi ja pane jääkaappiin jäähtymään noin 1/2 tunniksi.

Valmista tällä välin tasainen seos kermasta, lopusta maidosta, kananmunista sekä raastetusta juustosta (ja hiukan suolaa sekä pippuria).

Jätä kaksi keltuaista taikinan voitelemiseen sekä aurajuusto ja lohi sormenpään kokoisina paloina odottamaan.

Ota taikina jääkaapista ja levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päällä.

Siirtäminen sopivan kokoiseen vuokaan helpottuu esimerkiksi taittamalla taikina pari kertaa puoliksi.

Esipaista taikina alumiinifoliolla peitettynä uunissa (175 celliusta) noin 10 min. Voitele taikina säästämilläsi keltuaisilla ja jatka paistamista 5 min. Ota paistos uunista ja levitä ensin puolet aurajuustosta ja lohesta paistoksen pohjalle ja tämän jälkeen munamaitokermajuusto seos niiden päälle unohtamatta aurajuustosta ja lohesta muodostuvaa päälikerrosta.

Paista 30 min (tai kun pinta on sopivasti ruskistunut) 175 cellsiusasteessa.

Nutiskele esim punaviinin kera.