Quiche Norvegien
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Gruyere juusto, annos 50g | 150 g | | | | | 620 kcal | 45 g | 0,6 g | 48 g | 0 g |
Kuohukerma,valio,2dl | 150 g | | | | | 510 kcal | 3 g | 4,5 g | 53 g | 0 g |
Kevytmaito (Valio) | 205 g | | | | | 94 kcal | 6,6 g | 10 g | 3,1 g | 0 g |
Kananmuna kuoreton | 220 g | 4 kpl | | | | 314 kcal | 28 g | 0,7 g | 23 g | 0 g |
Lohi, uunissa paistettu | 200 g | | | | | 468 kcal | 39 g | 0 g | 31 g | 0 g |
Rypsiöljy | 30 g | | 6 tl | 2,1 rl | 1/3 dl | 265 kcal | 0 g | 0 g | 30 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 200 g | | | 20 rl | 3,1 dl | 686 kcal | 20 g | 140 g | 2,4 g | 7 g |
Aurajuusto (Valio), annos 17g | 50 g | | | | | 170 kcal | 10 g | 0 g | 15 g | 0 g |
|
| Koko resepti 5 annosta | 1205 g | | | | | 3127 kcal | 151 g | 156 g | 204 g | 7 g |
Ravintosisältö / annos | 241 g | | | | | 625 kcal | 30 g | 31 g | 41 g | 1,4 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 260 kcal | 13 g | 13 g | 17 g | 0,6 g |
Lämmitä käden lämpöiseksi noin 1 dl maitoa sekä öljy.
Sekoita sitten maito ja öljy dispersiokasi ja kaada tämän jälkeen dispersio jauhojen sekaan nyppimällä aina vähän kerrallaan.
Pyörittele massa tasaiseksi koostumukseksi ja pane jääkaappiin jäähtymään noin 1/2 tunniksi.
Valmista tällä välin tasainen seos kermasta, lopusta maidosta, kananmunista sekä raastetusta juustosta (ja hiukan suolaa sekä pippuria).
Jätä kaksi keltuaista taikinan voitelemiseen sekä aurajuusto ja lohi sormenpään kokoisina paloina odottamaan.
Ota taikina jääkaapista ja levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päällä.
Siirtäminen sopivan kokoiseen vuokaan helpottuu esimerkiksi taittamalla taikina pari kertaa puoliksi.
Esipaista taikina alumiinifoliolla peitettynä uunissa (175 celliusta) noin 10 min. Voitele taikina säästämilläsi keltuaisilla ja jatka paistamista 5 min. Ota paistos uunista ja levitä ensin puolet aurajuustosta ja lohesta paistoksen pohjalle ja tämän jälkeen munamaitokermajuusto seos niiden päälle unohtamatta aurajuustosta ja lohesta muodostuvaa päälikerrosta.
Paista 30 min (tai kun pinta on sopivasti ruskistunut) 175 cellsiusasteessa.
Nutiskele esim punaviinin kera.