Jauhelihakastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha700 g    1162 kcal133 g0 g70 g0 g
Sipuli (kuorittu)90 g1,6 kpl  1 dl24 kcal1,2 g4,3 g0,2 g1,5 g
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Naudanlihafondi fond "du chef" (Knorr), annos 28g28 g    25 kcal0,8 g1 g2 g0,2 g
Vesi, vesijohtovesi 700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi 55 g 11 tl3,9 rl0,6 dl399 kcal0,7 g0,2 g45 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 70 g  7 rl1,1 dl240 kcal7,1 g49 g0,8 g2,5 g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 300 g 60 tl20 rl3 dl116 kcal10 g8,4 g4,5 g0 g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix30 g 6 tl1,7 rl1/4 dl15 kcal0,5 g3 g0,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1987 g    2106 kcal153 g66 g136 g4,2 g
Ravintosisältö / annos248 g    263 kcal19 g8,2 g17 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    106 kcal7,7 g3,3 g6,9 g0,2 g
1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.