Sämpyt

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)600 g    2100 kcal72 g414 g11 g30 g
Vesi, vesijohtovesi 250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl50 g    450 kcal0 g0 g50 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
911 g    2550 kcal72 g414 g61 g30 g
Ravintosisältö / annos76 g    213 kcal6 g35 g5,1 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    280 kcal7,9 g45 g6,7 g3,3 g
Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C