Bataattilanttusosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Flora punainen, annos 10g20 g    108 kcal0 g0,1 g12 g0 g
Sipuli (kuorittu)240 g4,4 kpl  2,7 dl65 kcal3,1 g12 g0,5 g4,1 g
Bataatti, kuorittu 860 g6,6 kpl   696 kcal14 g145 g0,4 g26 g
Lanttu 820 g    237 kcal8,2 g38 g2,5 g15 g
Purjosipuli 180 g0,9 kpl   41 kcal3,3 g4,3 g0,4 g3,8 g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g75 g    210 kcal14 g0 g17 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16 g4 kpl   17 kcal1,3 g2,6 g0,1 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2211 g    1373 kcal44 g201 g32 g49 g
Ravintosisältö / annos276 g    171 kcal5,5 g25 g4 g6,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    62 kcal2 g9 g1,5 g2,2 g
1. Kuullota sipuli.

2. Kuori ja pilko juurekset ja purjo.

3. Lisää sipulit, juurekset ja purjo kattilaan, peitä vedellä ja keitä pehmeiksi.

4. Soseuta.

5. Sekoita joukkoon juusto.

6. Mausta suolalla ja esimerkiksi valkopippurilla ja persilijalla.

Nauti raejuuston kanssa.