Punajuuripaistos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri, keitetty, suolaton 1000 g13 kpl   392 kcal10 g70 g2 g26 g
Rypsiöljy 30 g 6 tl2,1 rl1/3 dl265 kcal0 g0 g30 g0 g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow11 g    29 kcal1,1 g1,1 g2,2 g0,2 g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl100 g    85 kcal1,4 g4,4 g7 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Korppujauho 50 g  7,1 rl1 dl183 kcal5,2 g38 g0,5 g2,7 g
Kermajuusto 32 % (Rainbow), annos 1000g50 g    195 kcal12 g0,5 g16 g0 g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g5 g    8,5 kcal0,4 g1,6 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1546 g    1211 kcal33 g125 g58 g32 g
Ravintosisältö / annos258 g    202 kcal5,5 g21 g10 g5,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    78 kcal2,1 g8,1 g3,8 g2,1 g
Keitä punajuuret reilussa vedessä.

Kuori ja viipaloi punajuuret ja sipulit ja aseta ne uunivuokaan.

Sekoita liemikuutio kiehuvaan veteen.

Lisää mausteet, öljy, kasvisliemi ja ruokakerma kasvisten päälle ja sekoita.

Paista 175 asteessa uunissa reilu tunti välillä kasviksia käännellen.

Loppuvaiheessa lisää päälle korppujauhot ja juustoraaste, paista kunnes pinta on vähän ruskistunut ja rapea.