Jauhelihapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g800 g    3040 kcal43 g256 g200 g14 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.6 g    14 kcal0 g0 g1,6 g0 g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 600 g    1365 kcal114 g0 g102 g0 g
Peruna, vanha, kuorittu 120 g2 kpl   91 kcal2,3 g19 g0,2 g1,2 g
Sipuli (kuorittu)16 g0,3 kpl  0,2 dl4,2 kcal0,2 g0,7 g0 g0,3 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16 g4 kpl   17 kcal1,3 g2,6 g0,1 g0,3 g
Maustepippuri, annos 1g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Persilja 50 g  25 rl 14 kcal0,7 g0,6 g0,1 g4 g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)200 g    330 kcal6 g8 g30 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)60 g    76 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
1864 g    4951 kcal174 g287 g339 g19 g
Ravintosisältö / annos124 g    329 kcal12 g19 g23 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    266 kcal9 g15 g18 g1 g
Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.