Hernekeitto kalkkunasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Herne 250 g   4,2 dl172 kcal13 g23 g1 g7,8 g
Kasvisliemikuutio 15 g1,4 kpl   46 kcal1,4 g2 g3,5 g0,2 g
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Mustapippuri 3 g 1,5 tl0,4 rl 8,4 kcal0,3 g1,1 g0,1 g0,8 g
Kalkkunan fileerulla (maustamaton) (Rainbow), annos 100g200 g    152 kcal32 g2,8 g1,4 g0,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1523 g    393 kcal47 g32 g6,1 g11 g
Ravintosisältö / annos254 g    66 kcal7,9 g5,3 g1 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    26 kcal3,1 g2,1 g0,4 g0,7 g
Liota herneet (puoli pussia) yön yli ja keitä niitä 2h liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli, kasvisliemikuutio, ja mausteeksi meiramia ja mustapippuria maun mukaan.

Suikaloi kalkkuna ja lisää keittoon loppuvaiheessa.