Meksikolainen lihapata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g70 g    52 kcal3,2 g9 g0,1 g0 g
Vesi250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Paprika keltainen 120 g0,7 kpl   36 kcal1,1 g6,1 g0,2 g2,4 g
Paprika punainen 120 g0,7 kpl   35 kcal1,1 g5,4 g0,5 g2,3 g
Sipuli (kuorittu)110 g2 kpl  1,2 dl30 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Valkosipuli 50 g13 kpl   54 kcal4 g8,2 g0,3 g1,1 g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl10 g    25 kcal1,2 g0,2 g2,2 g0 g
Mustapippuri 3 g 1,5 tl0,4 rl 8,4 kcal0,3 g1,1 g0,1 g0,8 g
Herkkusieni säilyke 100 g17 kpl  1,7 dl17 kcal2,1 g0,2 g0,3 g2,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1233 g    921 kcal90 g36 g44 g11 g
Ravintosisältö / annos206 g    154 kcal15 g5,9 g7,3 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    75 kcal7,3 g2,9 g3,6 g0,9 g
Silppua sipuli, viipaloi paprikat ja valkosipulit.

Ruskista jauheliha paistokasarissa öljyssä.

Lisää kasariin sipulisilppu ja anna hautua hetki.

Vaihe 2
Lisää myös paprikasuikaleet, valkosipuliviipaleet, herkkusienet ja lihaliemikuutio.

Huuhtele tölkki vedellä ja kaada huuhdeliemi kasariin.

Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

Vaihe 3
Mausta oreganolla, chilijauheella ja tomaattipyreellä.

Ripottele pinnalle persiljaa.

Tarjoa riisin ja vihreän salaatin kanssa.