Kermainen pinaatti-sienipasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Pennepasta, Gallo300 g    1005 kcal38 g203 g4,5 g18 g
Herkkusieni 250 g17 kpl  8,3 dl40 kcal5,3 g0,8 g0,8 g3,8 g
Oregano, kuivattu 0.5 g 1/2 tl1/4 rl 1,5 kcal0,1 g0,1 g0,1 g0,2 g
Kasvisliemi laimennettu 275 g  18 rl2,8 dl26 kcal0,8 g1,1 g2 g0,1 g
Sitruunamehu, laimentamaton15 g    3,2 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Tuorejuusto, 2%, Hovi, maustamaton90 g    63 kcal8,6 g3,6 g1,8 g0 g
Pakastepinaatti (Pirkka) 150g200 g    28 kcal3,8 g0,8 g1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1158 g    1405 kcal56 g209 g37 g22 g
Ravintosisältö / annos289 g    351 kcal14 g52 g9 g5,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    121 kcal4,8 g18 g3,2 g1,9 g
1. Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä isossa kattilassa.

Ota keitinvettä talteen 1,75dl myöhempää varten.

2. Kuumenna sillä välin öljy paistinpannussa.

Lisää sienet ja paista niitä sekoittaen n. 8 min, kunnes ovat lähes rapeita.

Lisää oregano, kasvisliemi ja sitruunamehu ja keitä 10-12 min tai kunnes kastike on kiehunut puoliksi kokoon.

3. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja pinaatti ja kypsennä keskilämmöllä 3-5 min. Lisää pastan keitinliemi ja pasta ja sekoita kunnolla.

Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja kuumenna vielä hetki ennen tarjoilua.