Uunijuurekset rosmariinilla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 500 g6,3 kpl   192 kcal5 g35 g1 g13 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Juuriselleri 300 g1/2 kpl   94 kcal3,8 g14 g0,6 g9 g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka200 g    22 kcal2,2 g2,2 g0,4 g2 g
Porkkana 400 g6,2 kpl   131 kcal2,5 g22 g0,8 g10 g
Peruna, keskikokoinen 60g300 g4,3 kpl   180 kcal4,5 g39 g0,3 g2,7 g
Valkosipuli 50 g13 kpl   54 kcal4 g8,2 g0,3 g1,1 g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g20 g    26 kcal0,6 g4,2 g1,2 g2,8 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl177 kcal0 g0 g20 g0 g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g10 g    10 kcal0,1 g1,8 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2008 g    946 kcal26 g136 g25 g45 g
Ravintosisältö / annos502 g    236 kcal6,4 g34 g6,3 g11 g
Ravintosisältö / 100g100 g    47 kcal1,3 g6,8 g1,3 g2,2 g
Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.