Pekonilasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Amerikan Pekoni filee, HK340 g    544 kcal71 g1 g306 g0 g
Sipuli 400 g7,3 kpl  4,4 dl121 kcal5 g19 g0,8 g6,8 g
Valkosipulimurska (Valkoliekki), annos 5g20 g    19 kcal1,2 g3,4 g0,1 g0 g
Lasagnelevyjä (Eldorado), annos 250g500 g    1740 kcal63 g360 g6 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g50 g    365 kcal0,5 g0,5 g40 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 65 g  6,5 rl1 dl223 kcal6,6 g46 g0,8 g2,3 g
Valkohomejuusto vähälaktoosinen (Rainbow), annos 150g300 g    1350 kcal42 g1,5 g132 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen700 g 140 tl47 rl7 dl231 kcal23 g34 g0 g0 g
Basilika, kuivattu 1.5 g 1,5 tl3/4 rl 3,8 kcal0,2 g0,3 g0,1 g0,6 g
Mustapippuri 6 g 3 tl0,9 rl 17 kcal0,7 g2,3 g0,2 g1,6 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2388 g    4614 kcal213 g468 g486 g11 g
Ravintosisältö / annos298 g    576 kcal27 g58 g61 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    193 kcal8,9 g20 g20 g0,5 g
- paloittele pekonisiivut pieniksi ja paista pannulla valkosipulimurskan kanssa
- kuutioi ja kuullota sipuli
- valmista valkokastike voista, vehnäjauhoista, maidosta, valkohomejuustosta ja mausteista (1 tl muskottipähkinää!)
- sekoita pekoni ja sipuli kastikkeeseen
- kokoa lasagen isoon uunivuokaa - vuorotellen kastiketta ja lasagnelevyjä
- paista 15 min 200 asteessa, sitten 30 min 175 asteessa