Merimiespihvi naudanpaistista

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g500 g7,1 kpl   300 kcal7,5 g65 g0,5 g4,5 g
Sipuli (kuorittu)120 g2,2 kpl  1,3 dl32 kcal1,6 g5,8 g0,2 g2 g
Naudanpaisti 400 g0,2 kpl   444 kcal87 g0 g10 g0 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Vesi, vesijohtovesi 300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g5 g    8,5 kcal0,4 g1,6 g0 g0 g
Jauhelihamauste, annos 15g5 g    0,2 kcal0 g0,1 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1355 g    942 kcal97 g74 g28 g6,7 g
Ravintosisältö / annos226 g    157 kcal16 g12 g4,6 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    70 kcal7,2 g5,5 g2,1 g0,5 g
Käytän tähän merimiespihviin viikonlopulta yli jäänyttä naudan sisäpaistia eli kypsää viipalaoitua lihaa ja oluen sijasta kasvislientä.

Lado viipaloidut perunat, lihat ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan.

Ripottele väliin mausteet ja kaada kasvisliemi vuokaan.

Viimeiseksi perunakerros.

Paista 175-200 asteessa uunissa noin 1h - 1h 20min kunnes perunat ovat kypsiä.