Kesäkurpitsa-purjo- kiinakaali-tomaattikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 400 g1,1 kpl   72 kcal2,2 g10 g1,6 g2,8 g
Purjosipuli250 g1,3 kpl   48 kcal4,5 g6 g0,5 g5,3 g
Tomaattimurska, yrteillä maustettu, Rainbow, 370g370 g  25 rl3,7 dl130 kcal3,7 g25 g1,9 g5,2 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5 g1,3 kpl   5,2 kcal0,4 g0,8 g0 g0,1 g
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokakerma Valio 4% K&P250 g    150 kcal2,5 g11 g10 g1,5 g
Kiinankaali 200 g0,2 kpl  8 dl40 kcal3,1 g4,5 g0,6 g1,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2480 g    450 kcal17 g59 g15 g17 g
Ravintosisältö / annos248 g    45 kcal1,7 g5,9 g1,5 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    18 kcal0,7 g2,4 g0,6 g0,7 g
Kuori ja lohko porkkanat, ja puhdista ja lohko sipulit veteen kattilaan.

Kesäkurpitsan laitan pestynä kuorineen.

Keitä kunnes pehmenevät.

Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää joukkoon tomaattimurska (tavallinen tomaattimurskakin käy, ei tarvi olla yrtti-, koska yrttimausteita voi laittaa oman maun mukaan).

Ei paha jos laittaa pakkauksen vaikka 4 % ruokakermaa pehementämään makua!