Torremolinoksen kalavuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kirjolohifilee 400 g0,8 kpl   661 kcal67 g0 g44 g0 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Paprika punainen 200 g1,2 kpl   59 kcal1,9 g9 g0,8 g3,8 g
Maustekurkku200 g2 kpl   33 kcal1,4 g6 g0,2 g3,6 g
Kalaliemi laimennettu 400 g 80 tl27 rl4 dl12 kcal0 g1,2 g0,8 g0 g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 150 g7,5 kpl 10 rl1,5 dl447 kcal28 g3,8 g36 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 110 g 22 tl7,3 rl1,1 dl363 kcal2,2 g3,3 g39 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1515 g    1590 kcal101 g26 g120 g8,3 g
Ravintosisältö / annos303 g    318 kcal20 g5,2 g24 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    105 kcal6,7 g1,7 g7,9 g0,5 g
Torremolinoksen kalavuoka
(4 annosta)

400 g kirjolohifileetä

ripaus sitruunapippuria

I sipuli

I punainen paprika

I maustekurkku

4 dl kalalientä

n. I50 g sulatejuustoa

I dl kermaa

I dl tillisilppua

I rkl sitruunamehua

I tl rosepippuria

I - 2 tl yrttisekoitusta, esim.

Provencen yrttejä

ripaus mustapippuria

Leikkaa kala nahattomiksi suikaleiksi ja laita suikaleet voideltuun uunivuokaan.

Mausta sitruunapippurilla.

Kuori ja hienonna sipuli sekä kuutioi paprika ja maustekurkku.

Levitä kasvikset kalan päälle.

Kuumenna kalaliemi ja laita sulatejuusto liemeen nokareina.

Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.

Sekoita mausteet kermaan ja yhdistä seos kalaliemen kanssa.

Kaada vuokaan.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes ainekset ovat kypsiä.