Blinit Esikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 250 g 50 tl17 rl2,5 dl85 kcal7,7 g12 g0,3 g0 g
Vesi250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 100 g  10 rl1,5 dl343 kcal10 g70 g1,2 g3,5 g
Tattarijauho, Myllynparas160 g    544 kcal21 g108 g2,7 g8,5 g
Ruisjauho, 1 dl35 g    112 kcal3,9 g22 g0,8 g4,9 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6 g0,1 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g10 g    73 kcal0,1 g0,1 g8 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
921 g    1314 kcal57 g213 g24 g17 g
Ravintosisältö / annos92 g    131 kcal5,6 g21 g2,4 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    143 kcal6,1 g23 g2,6 g1,8 g
2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.