Kinuskinen Daim-hyydykekakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaurakeksi Jyväshyvä 1kpl200 g    900 kcal14 g128 g38 g6,6 g
Voi 80 g 16 tl5,7 rl0,8 dl580 kcal1 g0,3 g65 g0 g
Vispikerma (Ingman), annos 200g300 g    1020 kcal6 g8,1 g108 g0 g
Sunnuntai vanilja rahkavalmiste (Raisio), annos 200g200 g    540 kcal16 g24 g40 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Kinuskikastike 100 g 20 tl6,7 rl1 dl424 kcal0,9 g57 g21 g0 g
Daim 56g28 g    153 kcal1 g17 g9 g0 g
Liivatelehti, gelatiini8.5 g    30 kcal7,3 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1012 g    4031 kcal46 g329 g281 g6,6 g
Ravintosisältö / annos101 g    403 kcal4,6 g33 g28 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    399 kcal4,6 g32 g28 g0,7 g
Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g sulaa margariinia tai voita

täyte:
3 dl vispikermaa
200 g Sunnuntai Vanilja rahkavalmistetta
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 dl kinuskikastiketta
1 tupla-daimia murustettuna
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Murskaa kaurakeksit esim.

monitoimikoneessa tai muovipussin ja kaulimen avulla.

Sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu margariini tai voi. Painele seos irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma.

Sekoita joukkoon Sunnuntai Vanilja, sokerit, kinuskikastike ja karkkimurut.

Sekoita tasaiseksi.

Kiehauta tilkka vettä.

Sulata liivatteet kuumaan veteen ja kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan huolellisesti sekoittaen.