Omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g45 g    329 kcal0,5 g0,5 g36 g0 g
Maito, Kevyt150 g 30 tl10 rl1,5 dl69 kcal4,8 g7,2 g2,3 g0 g
Kananmuna, omega, 1 kpl165 g    215 kcal22 g0,5 g14 g0 g
Sokeri 128 g43 kpl32 tl11 rl1,5 dl518 kcal0 g127 g0 g0 g
Kanelisokeri dan sukker (Dansukker), annos 330g30 g    114 kcal0,1 g28 g0,4 g0 g
Korppujauho 7 g  1 rl0,1 dl26 kcal0,7 g5,2 g0,1 g0,4 g
Omena, keskikokoinen 200g450 g2,8 kpl   153 kcal0,9 g32 g1,4 g8,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1188 g    2141 kcal49 g349 g56 g15 g
Ravintosisältö / annos99 g    178 kcal4,1 g29 g4,7 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    180 kcal4,1 g29 g4,7 g1,3 g
1. lämmitä uuni 200 c, voitele ja korppujauhota vuoka
2. viipaloi omenat ripota kanelisokeria, ettei tummu
3. mittaa jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja sekoita
4. mittaa maito ja rasva, käytä mikrossa että rasva sulaa
5. vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää maitorasvaseos, lisää jauhot, sekoita hyvin.

6. kaada vuokaan, laita omenat pinnalle, ripota kanelisokeria.

7. paista n. 20- 30 min.