Smetana-kerma-possua
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Voi | 20 g | | 4 tl | 1,4 rl | 0,2 dl | 145 kcal | 0,2 g | 0,1 g | 16 g | 0 g |
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % | 185 g | | 37 tl | 12 rl | 1,9 dl | 611 kcal | 3,7 g | 5,6 g | 65 g | 0 g |
Smetana maustamaton (Valio), annos 120g | 120 g | | | | | 468 kcal | 2,4 g | 3 g | 50 g | 0 g |
Porsaan suikalepaisti,HK, miedosti suolattu, maustamaton | 430 g | | | | | 456 kcal | 73 g | 2,2 g | 17 g | 0,4 g |
Paprika, punainen | 120 g | | | | | 31 kcal | 1,1 g | 5,5 g | 0,5 g | 2,4 g |
|
| Koko resepti 3 annosta | 875 g | | | | | 1710 kcal | 81 g | 16 g | 149 g | 2,8 g |
Ravintosisältö / annos | 292 g | | | | | 571 kcal | 27 g | 5,5 g | 50 g | 0,9 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 195 kcal | 9 g | 1,9 g | 17 g | 0,3 g |
Paista voissa possun suikaleet, älä mausta.
kaada ylimääräinen neste pois, kun olet kevyesti paistanut possun suikaleet.
Laita kattilaan 1,5 desiä vettä, sekoita joukkoon mausteita oman valintasi mukaan.
Minä maustoin timjamilla (kuivattu), paprikajauheella, suolalla, pippurilla, basilikalla (kuivattu) ja chilijauheella.
Anna lihojen kiehua noin tunti.
kaada liemi astiaan, älä hukkaa ja laita lihat takaisin kattilaan.
Laita kattilaan, smetana, kerma ja paprikat ja sekoita....kaada hieman keitinlientä mukaan.
Anna hautua miedossa lämmössä noin 20 minuuttia ja tarkista maku, jos tarvitset lisää mausteita, kaada lisää lientä....anna vielä sen jälkeen hautua miedolla noin 20 minuuttia, tarkista lihan mureus.
Kun liha on täysin mureaa, possu on valmista.
Kun liha kypsyy kerma-smetanassa laita lisukkeet valmistumaan.