Runebergin tortut (karpit)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 76 g 15 tl5,4 rl0,8 dl551 kcal0,9 g0,3 g62 g0 g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 7 g 7 tl  28 kcal0,2 g6,8 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 59 g1 kpl   74 kcal6,5 g0,2 g5,3 g0 g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g80 g    480 kcal19 g5,3 g43 g0 g
Leivinjauhe 2 g 0,4 tl0,1 rl 3,5 kcal0,1 g0,8 g0 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 51 g 10 tl3,4 rl0,5 dl168 kcal1 g1,5 g18 g0 g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl9 g9 kpl 0,9 rl0,1 dl58 kcal1,3 g0,3 g5,7 g0 g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g42 g    66 kcal0,2 g16 g0,1 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
326 g    1429 kcal29 g31 g134 g0,3 g
Ravintosisältö / annos47 g    206 kcal4,2 g4,5 g19 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    438 kcal9 g10 g41 g0,1 g
Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).