Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl25 g    145 kcal5,3 g1,3 g13 g2,9 g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g50 g    300 kcal11 g3,3 g27 g0 g
Hermesetas, annos 5g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmunan valkuainen 100 g200 g    86 kcal20 g0,8 g0,2 g0 g
Voi 150 g 30 tl11 rl1,6 dl1088 kcal1,8 g0,6 g122 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl165 kcal1 g1,5 g18 g0 g
Kahvi mustana 100ml100 g    3,2 kcal0,3 g0,3 g0,1 g0 g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
586 g    1787 kcal39 g7,8 g179 g2,9 g
Ravintosisältö / annos147 g    448 kcal10 g2 g45 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    305 kcal6,6 g1,3 g31 g0,5 g
POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja