Kukkakaali gratiini (karppi)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 400 g2/3 kpl  10 dl96 kcal7,2 g8,8 g1,2 g9 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 120 g6 kpl 8 rl1,2 dl357 kcal22 g3 g29 g0 g
Arkijuusto, Valio [330kcal]80 g10 kpl   264 kcal22 g0 g19 g0 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
855 g    1413 kcal56 g20 g119 g10 g
Ravintosisältö / annos143 g    236 kcal9 g3,4 g20 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    165 kcal6,5 g2,4 g14 g1,2 g
Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.