Porkkanakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana 400 g6,2 kpl   131 kcal2,5 g22 g0,8 g10 g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)120 g    720 kcal25 g7,9 g65 g8,6 g
Kookoshiutale 8.8 g  1,8 rl1/4 dl58 kcal0,7 g0,6 g5,7 g1,4 g
Vehnäjauho puolikarkea 146 g  15 rl2,3 dl502 kcal15 g102 g1,8 g5,1 g
Ruokosokeri149 g    607 kcal0 g149 g0 g0 g
Kananmuna, keitetty 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki100 g    57 kcal0,3 g14 g0,1 g1,2 g
Rypsiöljy 90 g 18 tl6,4 rl1 dl796 kcal0 g0 g90 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3 g    9 kcal0,3 g1,8 g0,2 g0,8 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4 g    15 kcal0,1 g3,2 g0,1 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Philadelphia tuorejuusto 200g200 g    510 kcal12 g6,4 g48 g0 g
Tomusokeri 1dl=60g60 g    240 kcal0 g60 g0 g0 g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 2 g    7,8 kcal0 g1,9 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1398 g    3819 kcal70 g372 g223 g27 g
Ravintosisältö / annos175 g    478 kcal8,7 g47 g28 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    273 kcal5 g27 g16 g2 g
Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.