Samettinen katkarapukeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu6 g    54 kcal0 g0 g6 g0 g
Sipuli (kuorittu)67 g1,2 kpl  0,7 dl18 kcal0,9 g3,2 g0,1 g1,1 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g23 g5,8 kpl   24 kcal1,8 g3,7 g0,1 g0,5 g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g400 g    92 kcal5,6 g14 g1,6 g0 g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g10 g    23 kcal0,3 g2,6 g1,3 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Katkarapu 360 g180 kpl  7,2 dl246 kcal52 g0 g4 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1066 g    1138 kcal65 g29 g83 g1,6 g
Ravintosisältö / annos267 g    285 kcal16 g7,3 g21 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    107 kcal6,1 g2,7 g7,8 g0,2 g
Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.